moshaverrkhob
moshaverrkhob

نورفيدبك در كودكان و نقش آن در درمان اختلالات مربوط به كودكان

نوروفيدبك يك روش درماني جديد در روانشناسي مي باشد و طرفداران بسياري دارد و در درمان اختلالات عصبي رشدي از جمله بيش فعالي و اختلالات طيف اوتيسم بسيار كمك كننده مي باشد.

در اين روش با استفاده از كامپيوتر، امواج مغزي كودك بر روي صفحه نمايش داده مي شود و سپس به كودك آموزش داده مي شود كه اين امواج را به شكل مورد نظر كنترل كند.

در واقع هدف كلي از نوروفيدبك در كودكان، آموزش خود تنظيمي به آن ها مي باشد، پزشكان اين روش را توصيه مي كنند زيرا اين روش غيرتهاجمي و بدون دارو مي باشد و هيچ عوارضي براي كودك ندارد.

زماني كه در اين شرايط قرار گرفتيد قبل از انجام نوروفيدبك از مشاوره كودك كمك بگيريد تا با اطمينان خاطر بيشتري بتوانيد از اين روش استفاده كنيد.

نوروفيدبك در كودكان چيست؟
نوروفيدبك يك روش درماني جديد و غيرتهاجمي مي باشد و به كودكان كمك مي كند تا با اصلاح و تعادل امواج مغزشان آرام شود و در مدرسه بتوانند تمركز بيشتري داشته باشند و در اين صورت شب ها سريع تر و راحت تر مي خوابند.

نوروفيدبك به معني آموزش مغز توسط خود مغز مي باشد و روش ايمن براي تنظيم و بهينه سازي امواج مغزي به حساب مي آيد، انسان در حالت عادي نسبت به امواج مغزي اش آگاهي ندارد و نمي تواند آن را كنترل كند.

اما در طي جلسات درماني نوروفيدبك فرد ياد مي گيرد كه چطور اين امواج را در بهينه ترين حالت ممكن تنظيم و مديريت نمايد، به زبان ساده تر نوروفيدبك فرد را قادر به ديدن دنياي درون مغزش مي كند.

جلسات نوروفيدبك چطور برگزار مي شوند؟
جلسات نوروفيدبك

در جلسه نوروفيدبك در ابتدا شرح حال مراجعه پرسيده مي شود و بعد كودك بر روي صندلي مخصوص نوروفيدبك مي نشيند و متخصص سنسورهايي را بر روي نقاط مختلف سر او قرار مي دهد.

وظيفه اين سنسورها اين است كه فعاليت هاي الكتريكي و امواج مغز را ثبت مي كند در اين حالت كودك بايد آرام باشد و به صفحه نمايشي كه رو به رويش قرار دارد توجه نمايد.

در صفحه نمايش كامپيوتر به طور معمول از فيلم، تصوير يا بازي هاي رايانه اي مخصوص استفاده مي شود و كودك بايد بدون دخالت دست و با استفاده از امواج مغزي اش بازي را هدايت كند.

اين مسئله باعث مي شود تا كودك به روش نوروفيدبك علاقه نشان دهد و آن را دنبال كند با توجه به بازخوردهايي كه كودك دريافت مي كند به مرور زمان ياد مي گيرد كه امواج مغزي اش را كنترل كند و بهترين عملكرد را از خود نشان دهد.

نكته اي كه بايد به آن توجه كرد تعداد جلسات درماني مي باشد براي اين كه جلسات اثربخش و مفيد باشند پيشنهاد مي شود كه به طور معمول ۲ يا ۳ بار در هفته و به مدت ۲ تا ۳ ماه كودك تحت درمان قرار گيرد.

آيا نوروفيدبك عوارض جانبي دارد؟
آيا نوروفيدبك عوارض جانبي دارد؟
كاربردهاي نوروفيدبك در كودكان
نوروفيدبك در كودكان
نوروفيدبك يك روش غيرتهاجمي و بدون دارو مي باشد و كودك را آماده مي كند تا در آينده موفقيت تحصيلي داشته باشد، هم چنين مشكلات رفتاي او كاهش مي يابد و مدت زمان و كيفيت خواب او افزايش مي يابد.

نكته اي كه بايد در ارتباط با روش نوروفيدبك به آن توجه كرد براي درمان اختلالات كودكان نظير بيش فعالي و اوتيسم و هم چنين براي مشكلات رفتاري كودكان مانند پرخاشگري و لجبازي موثر مي باشد و مورد استفاده قرار مي گيرد.

به طور تخصصي در بسياري از موارد متخصصين جهت درمان و كاهش علائم كودكان كه با اختلالات كمبود توجه و بيش فعالي رو به رو هستند از روش نوروفيدبك استفاده مي كنند، هم چنين در موارد ديگري هم از نورفيدبك استفاده مي كنند كه شامل موارد زير مي شود:

مشكلات توجه در كودكان
اضطراب( اضطراب جدايي، اضطراب اجتماعي، اضطراب فراگير و …)
آسيب مغزي
درد مزمن و سردرد
افسردگي
مشكلات خواب
مشكل تمركز در كلاس و هنگام مطالعه
پرخاشگري كودك
اختلالات يادگيري
نورفيدبك در كودكان
نكته اي كه روش نوروفيدبك بايد به آن توجه شود اين است كه اين روش درماني در كودكان محدوديت هايي دارد و به نوعي دواي درد هر نوع بيماري محسوب نمي شود.

بازگشت علائم بيماري
يكي از سوالاتي كه معمولا در مورد روش هاي نوروفيدبك براي كودكان مطرح مي شود اين است كه آيا اين روش درماني اثر قطعي دارد و يا پس از مدتي علائم بيماري مجددا باز خواهد گشت؟

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-نورفيدبك در كودكان و نقش آن در درمان اختلالات مربوط به كودكان

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/1/5  ] [ ۰۵ ] [ moshaverrkhob ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
قالب وبلاگ
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 8
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب